Bali Part 4- The Beach Wedding

15 September 2017 , Villa Samudra, Attended Samantha & Jason’s Wedding. Its the first time for me to come to this side of the island and the view was amazing.

The Villa Entrance
Guest Book
Wedding  Sitting Area
Pool_villa

The pool villa facing the ocean. Sea breeze, waves sound, blue sky.

Selfie is a must here 😬😬

Door Gift

The pen door gift to all the guest

Video of the venue before the ceremony starts…

Having Orange Juice before the ceremony
Brides, Groom, Bridesmaids, Groomsman
The Newly Wed
Snacks while waiting for dinner to be ready

 

Dinners View
Cheese!

Taking more photos while waiting for the food to be ready 😅😅

Another photos
More Cocktails
Flower_bouquet
Flower Bouquet

Thanks for reading!

Bali Part-3 The Money Changer Fraud

Friday 15th September 2017 – This photo was taken at 9.47am nearby the hotel. The money changer is just to the right of the hotel 3min walk. Its the only one here as we see and we need to change money. After all the counting and we walk away from it and realized we been tricked once we arrived the hotel. Instead of getting the amount in the pic, we were short of a million rupiah. We were very impressed of the magic that guy made as we been looking at him the entire time. We didnt went back there though as we have no proof of their con. But please be aware of this dodgy money changer and dont be lazy to walk further to find other money changer or you can just withdraw from atm’s but it took like 15-20min walk from this hotel.

Bali-Part 2- Arrival

Helo, again 😬. Ini adalah kali ke-2 saya jejak kaki ke sini. Airport sudah besar dan tak seperti 6 tahun lepas, dan telah beroperasi lebih kurang 3 tahun tapi ruang kosong banyak lagi dalam arrival hall. Orang disini berkata kemungkinan sebab sewa mahal sebab itu tak banyak kedai dalam airport ini.

<

👆Gambar ini semasa bejalan menuju ke immigrasi.👆

Tukar sedikit wang di airport dan screenshot di atas adalah nilai matawang pada 14hb september 2017. Harga mungkin tidak begitu tinggi tetapi adalah selamat dan tidak mungkin ditipu.

Terlebih dahulu, saya telah menempah pickup ke hotel sebelum tiba di Bali kerana adalah lebih selamat untuk tempah dengan agen di hotel (untuk mengelak ditipu). Harga pickup adalah 250,000rp ke hotel di daerah Sanur dari Airport, Denpasar.

Hotel Abien👆

👆👆bilik kanak-kanak👆


👆👆
k👆👆

Kami diberikan bilik katil raja berdepan kolam renang. 👍🏻 sebab xpayah untuk naik ke tingkat atas dan boleh terjun ke kolam dengan mudahnya. Bilik ini berharga 1,350,000.00rp untuk 4h3m beserta sarapan pagi. Jus oren turut dihidang sebagai “welcome drink”. Bilik ini mempunyai smart flat screen tv 42″, jikalau ada membawa pendrive atau hardrive, senang untuk plug-in dan tonton. Siaran tempatan turut ada, termasuk HBO.

Gambar makanan untuk sarapan pagi dan room service. Semuanya okay cuma jumlah nya sedikit, utuk orang yang makan banyak memang tidak cukup 🤣🤣. Ayam drummet dalam gambar diatas adalah sangat sedap. Bole cuba kalau ke sini.

Di sekitar hotel ada banyak kedai-kedai. Saya membeli selipar di salah satu kedai dan harganya 120,000rp sepasang selepas diskaun dari harga asal 150,000rp. Sangat Mahal untuk selipar jika tiada jenama berbanding dengan di KL atau di bangkok utk 38Ringgit😩. Apakan daya sebab tak bawak selipar jepun😏.

👆gambarsliparemasku👆

Di Guardian, berdekatan hotel lebih kurang 5minit jalan kaki.👆👆👆👆

Kedai roti berdekatan hotel👆

Kami memasuki kedai roti ini lebih kurang 8:30pm-9:00pm. Saya sudah ternampak staff lelaki di dalam kedai roti ini mahu meletak papan tanda 50% off. Seperti kebiasaan kedai roti di mana-mana sekiranya kedai 2-3 jam sebelum tutup akan buat promosi separuh harga supaya orang ramai beli habis roti. Tapi, staff kedai ini terus letak papan tanda dibelakang dia dan buat2 macam saya tak perasan perbuatan dia. Semasa membayar 3 roti, harga adalah sama. Mungkin Ini lah sikap orang disini, Maximum profit but no sincerity and honesty. Even when i had my breakfast di The Loaf KL, dorg akan bagi diskaun kalau datang breakfast pagi2. What a shame kan! Patutlah sampai ke malam roti2 tak pandai habis!

Aiskrim Gelato👆 Gaya Gelato di atas sangat sedap. Yang hijau adalah pistachio yang putih adalah coffee (kon sederhana adalah 45,000rp) . Harga ada dalam gambar.

Semua tempat di atas hanya 5min dari hotel.

Secara amnya, adalah mahal berbelanja di sini (Bali) kerana mereka menggunakan US Dollar/Aud untuk mengganggar harga. Akan tetapi, Servis dan mutu makanan dan barang tidak seperti anggaran mereka. Di Thailand, mereka tidak kedekut dengan makanan. Apa yang dibayar adalah setimpal dengan harga.

Nantikan post akan datang supaya kalian bole terus membanding.

Thanks for reading! 😘😘

XOXO

Bali Trip 2017- Part 1

Setelah menyepi seminggu, I’m back! Pada tanggal 14th September 2017, saya telah terbang ke Bali ( semestinya saya tiada sayap😂joking, tapi menaiki pesawat😬) untuk menghadiri upacara perkahwinan teman.

Di dalam pesawat AK376 👆

Flight delay dalam 1/2 jam, dan 80% penuh dgn penumpang dari India, tersangat lah kecoh company trip dorg ni sampai nak duduk tempat saya 😡. well, takkan xpandai nk baca no seat kat boarding pass tu kan? Siap mengarah2 lagi suruh kita duduk dulu lepas tu dia nak masuk plak kita kene angkat bagai, Senggal! Lepas tu masa pesawat tak berlepas lagi dah sandarkan krusi sampai pramugara/pramugari tegur banyak kali! Entah la, prangai macam xpernah naik “belon” je seperti kata org swak.

So abaikan, kekecohan kita show makanan yg dah di pre-booked. Sedap sebab guna beras basmathi. Air mineral termasuk. 👆👇Selepas makan order pula pencuci mulut. Kek butter menjadi pilihan sebab terasa nak makan kek pulak. Yg ni Rm6 murah je and saiz besar la jugak 😋. So sekian dulu.. nnt sambung lagi ya part 2. Thanks for reading! 😘XOXO..

Cheap Juice at Juicee !!

Hello again & good day all 😬!

Today i wana share about Juicee drinks that i first time tried. After a long walk in and out shops at the mall my sister and i finally thirsty and looked for something to drink🥃. So, we kind of looking for “the best deal” and found this!👇

Valid on Monday to Friday Only from 12noon to 6pm.

Its really cheap so we ordered Sweet Surrender and Passion Punch (each is Rm5.90).

The place is cozy and some sofas too if you plan to chill.

There are other type of drinks as well as milk Tea. I know my Babe Farra will love that milky tea stuff 😅.
In my opinion Sweet surrender is good but a bit sweet for me. Passion Punch is alright and just nice.
So guys you can share with me your favourite juice drinks out there too.

Thanks for reading! XOXO😘

NYX Malaysia “Element” Limited Edition Palette Private Event

NYX Element Limited Edition Eyeshadow Palette

9 September 2017, IoI Putrajaya- NYX Malaysia has launched The New limited Edition Palette called the “Element”. It was very exclusive event for only those who rsvp and i was lucky enough because my lovely blogger friend rsvp for me😘.

👇 This is how the setup for the event. Gorgeous piece!

We were greeted well by the organizer upon registration and theres also light snacks provided. The friendly waitress.

Of coz we have to take photos right? Thats is all about it, with NYX backdrop😘 plus gorgeous friends😘😘😘.. oh ya mind our bare face. We didnt expect everyone that came will be fully makeup😅😅..

Theres photo booth, nail booth and tattoo booth. whichever you like😍. And i had my temporary sticker tattoo.. kinda cool isnt it..We all did, wht do you think😅We also que for getting numbers for lucky draws and its interesting to actually peeling off stickers to see what number you will get😉Here it begins…Our mcee Ms Renee, with our MUA Roshar giving a talk about his work.The catwalk start…

Explaination by Roshar..

Mua Roshar with all the models👇👇👇

Now, im going to introduce you to all the palettes involved that makes our gorgeous model looks so stunning.

1- Palette METAL2- Palette AIR3 – Palette FIRE4 – Palette WIND5 – Palette EARTH6 – Palette WATERIts was really a great show and i hope you girls get to book these as its only pre-order. Also our wefies with the models:Our photos from the photo booth! 💃💃Making faces is part of the journey..😬

Last but not least we got our lucky draw, rm50 Nail spa voucher.. we do need to add extra though but i haven’t call for inquiry😎. The other one got a lip pouch, super cute.

For any inquiries or ordering do come to NYX Flagship Store IOI Putrajaya yea!

Thanks for reading! Xoxo